Opiskelijan ohje – Tenttiminen


Opiskelijan ohje


YLEISTÄ - ILMOITTAUTUMINEN - TENTTIMINEN - ARVIOINNIT


 

Tentin tekeminen akvaariossa

Tentin tekeminen onnistuu vain tenttiakvaariossa sinulle arvotulla koneella, jonka numeron voit tarkistaa saamastasi sähköpostiviestistä. Tenttiakvaarion koneet on määritelty niin, ettei niistä ole pääsyä mihinkään muualle kuin EXAM-järjestelmään. Sinulla ei siis ole pääsyä internetiin. Tenttiakvaarion koneilla on käytettävissä vain selain, Word- (eng), Excel- (eng), AutoCAD-, MathCAD Prime, SolildWorks ja CADS Planner - sekä Windows laskin -ohjelmat. Lisäksi tentin liitteenä olevat kuvat ja pdf-tiedostot saa avattua tenttikoneella.

 

Tenttiakvaarioon mennään sisävaatetuksessa ja mukana ainoastaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi ajokortti tai passi. Tenttiakvaarioon ei saa viedä ruokaa, juomaa, laukkuja, reppuja, päällysvaateita, muutakaan materiaalia tai elektronisia laitteita. Tenttiakvaariossa ei myöskään tarvita kynää.

 

Tenttiakvaariossa on saatavilla nenäliinoja sekä kertakäyttöisiä korvatulppia. Ne haetaan akvaarion edestä pöydältä ennen tentin aloittamista.

 

Tenttiakvaariossa on joillain koneilla käytettävissä piirtonäyttöjä, joita käytetään wordin kautta. Voit katsoa ohjeen tästä ja se on saatavilla myös tenttiakvaariokoneilla, joilla on piirtonäyttö.

HUOM! Lue tenttiakvaarion edessä olevat ohjeistukset akvaariotenttimisestä ja noudata niitä.

 

Tentin aloittaminen

Kirjaudu Exam järjestelmään tenttikoneellasi. Järjestelmään voit kirjautua vasta viisi minuuttia ennen tentin alkamista. Tentti on tehtävissä sille varaamallasi aikavälillä. Kirjautuminen omaa opiskelijatunnusta ja salasanaa käyttäen.
HUOM! Voit vaihtaa tentin ohjeistusten kielen halutessasi kellon ajan vierestä oikeasta yläreunasta (FI SV EN).
Heti kun tenttiaika alkaa, selain ohjaa automaattisesti sinut tenttiin.
Tentin alettua löydät oikeasta laidasta mahdollisen liitteen, mitä tentissä on saatavilla. Lisäksi tenttikysymyksissä voi olla liitteitä. Sivun keskellä näet ohjeistuksen ja tentin kysymykset. Klikkaamalla ensimmäisestä kohdasta pääset vastaamaan.
Tenttiä tehtäessä, tehtävissä voi olla omia liitetiedostoja ja liitettä klikkaamalla saat sen auki tarvittaessa. Voit vastata tentin kysymyksiin editoria käyttämällä TAI esim. kirjoittaa Wordiin vastauksesi ja liittämällä sen, vastauksen liitetiedosto kohtaan. Editoriin voit kirjoittaa niin pitkän vastauksen kuin haluat. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko opettaja antanut ko. vastaukselle suosituspituuden ja noudattaa sitä.
Ohje piirtonäytön käytöstä tentissä :  OHJE PIIRTONÄYTÖN KÄYTTÖÖN TENTISSÄ
HUOM! Muista liittää tekemäsi liitetiedosto vastaukseksi!
Löydät kaikki tarvittavat ohjelmat Käynnistä -valikosta.HUOM! Kaikki vastaukset voit tallentaa vain Documents -kansioon. Pääsyä Office365 ympäristöön EI ole.

Tentin lopettaminen

Kun olet tehnyt tentit, muista tarkistaa, että olet liittänyt kaikki tarvittavat liitetiedostot tehtäviin ja vastannut kaikkiin kysymyksiin. Tämän jälkeen tallenna ja palauta tentti.

 

 

Vahvista vielä tentin lopettaminen. Tämän jälkeen et voi muuttaa enää vastauksia.

 

 

Ennen kun poistut koneelta, muista painaa  Logoff näytön oikeasta yläreunasta.