Opiskelijan ohje – Yleistä


Opiskelijan ohje


YLEISTÄ - ILMOITTAUTUMINEN - TENTTIMINEN - ARVIOINNIT - TENTTIVIERAILU


EXAM-info videona tästä (kesto 38 minuuttia)

Tiedettävä ennen tenttiä

 • Tentin tekeminen onnistuu vain akvaarion koneilla, eli et voi tehdä tenttiä kotoa käsin.
 • Kun olet akvaarion koneella, et voi tehdä mitään muuta kuin tentin = Tenttiakvaarion koneella ei voi tehdä muuta kuin osallistua tenttiin.
 • Tenttiakvaarioiden ovet eivät ole lukossa.
 • Tenttiakvaarion koneet ovat aina avoinna. Opiskelija ei kirjaudu koneille omilla tunnuksilla. Vain EXAM -järjestelmään kirjaudutaan omilla tunnuksilla.
 • Voit kirjautua examin järjestelmään viisi minuuttia ennen tentin alkamista.
 • Tentit alkavat tasatunnein.

 

Tenttiakvaarion säännöt:

 

 • Tenttiakvaariossa on tallentava kameravalvonta. Kameravalvonnan tallenteita käytetään tenttijän tunnistamiseen sekä mahdollisten vilppiepäilyjen selvittämiseen. Tenttiluokan verkko on rakennettu niin, että pääsyä internetiin tai kotihakemistoihin ei ole. Vilppitilanteisiin sovelletaan SAMKin käytänteitä koskien vilppiä opiskelussa.

 

 • Tenttiakvaariossa on oltava hiljaa. Kaikenlainen kanssakäyminen tenttiakvaarion sisällä tai ulkopuolella olevien kanssa on kiellettyä. Koska tentit alkavat ja päättyvät eri aikoina, tilaan on saavuttava ja sieltä on poistuttava mahdollisimman äänettömästi. Tenttiakvaariosta ei voi poistua tentin aikana ja palata takaisin. Tilasta poistuminen tarkoittaa tentin keskeyttämistä. Tenttiakvaarion käyttäjien yhteinen vastuu on, että kaikki tenttiä tekevät saavat parhaat mahdolliset edellytykset onnistua.

 

 • Tenttiakvaarioon ei saa viedä ruokaa, juomaa, laukkuja, reppuja, kirjoja, vihkoja, kansioita tai mitään muutakaan materiaalia, eikä myöskään matkapuhelimia tai muita elektronisia laitteita mukaan luettuna älykellot. Tilaan ei viedä ulkovaatteita (ml. kaikki päähineet ja huivit), vaan niitä varten on lokerikot tenttiakvaarion viereisellä käytävällä.

 

 • Opiskelijalla on oltava mukanaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, joka on näkyvillä oman tenttipisteen pöydällä sille varatussa ruudussa.

 

 • Jos tarvitset erityisjärjestelyjä koskien tenttiä (esimerkiksi lääkkeet, eväät tai muu poikkeus koskien tenttitilan sääntöjä), ota hyvissä ajoin ennen tenttiä yhteyttä eSAMK-tukeen sähköpostitse : esamk.support@samk.fi .

 

 • Mikäli tentin tekeminen keskeytyy syystä tai toisesta (esim. sähkökatko, tietokone menee rikki) tentin jo alettua, keskeytä tentti ja poistu tilasta. Tällaisessa tilanteessa et voi jatkaa tentin suoritusta.  Tämän jälkeen ota yhteyttä opintojaksosi opettajaan. Hänen yhteystiedot löytyvät esim. Satakunnan ammattikorkeakoulun verkkosivun henkilöhausta. Ota lisäksi yhteyttä EXAM-järjestelmän ylläpitäjiin (eSAMK-tuki p. 044-7103149, Katja Lempinen p. 044-7103323).

 

 • Jos et voi tehdä tenttiä, peru tai siirrä se hyvissä ajoin ennen varaamaasi aikaa. Joissakin tenteissä suorituskertojen määrä on rajoitettu. Perumalla vapautat ajan etkä menetä suorituskertaasi.

 

Sijainti

EXAM-tenttiakvaarioita on neljä Satakunnan ammattikorkeakoululla. Tenttiakvaariot sijaitsevat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Alla reittiohjeet tenttiakvaarioihin;
Porin kampus:
HUOM! Tenttiakvaarion ovi EI ole lukossa!

 

 

Rauman kampus:

Ensimmäinen kerros

 

Toinen kerros

 

 

Huittisten kampus:

 

Huom! Mikäli tässä ohjeistettu ovi on suljettu, voit käyttää rakennuksen takana olevaa A-ovea, jolta myös opastus tenttiakvaarioon.

 

 

Kankaanpään kampus:

 

EXAM-sivuston käyttö

Kirjaudu Exam järjestelmään käyttäen Firefox tai Chrome -selainta.

Kirjautuminen

Kirjautuminen examiin tapahtuu osoitteeseen https://exam.samk.fi.

Valitse HAKA-kirjautumisessa alasvetovalikosta Satakunnan ammattikorkeakoulu.

 

EXAM-järjestelmään kirjaudutaan SAMK- opiskelijatunnusta ja salasanaa käyttäen.

 

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinun on hyväksyttävä käyttösäännöt.
Exam järjestelmän etusivu kirjautumisen jälkeen. Ilmoittautumiset näkymässä näet tentit, joihin olet ilmoittautunut.
Voit vaihtaa järjestelmän kieltä vasemman palkin alareunasta.

 

Tenttiminen ja poikkeukset järjestelyihin

Ohjeet tenttimiseen, kun tarvitaan lääkkeitä tai niihin verrattavia tuotteita tai muita poikkeusjärjestelyjä tenttiakvaariossa:

 

 • Ota yhteyttä opintojakson opettajaan ja kerro tilanteestasi
 • Ota yhteyttä SAMKin Tenttiakvaarion ylläpitoon ( esamk.support@samk.fi ) ja kerro tilanteesi.
 • Sovitaan yhdessä, miten voit mennä akvaarioon lääkkeiden tai eväiden kanssa
 • Ilmoitat ajankohdan, jolloin olet menossa tenttimään, ylläpidolle, jotta valvontatallenteiden katsottaessa tiedetään asia.
 • HUOM! Teippaa poikkeuksena sallittujen ruokien ja juomien mahdolliset etiketit piiloon niin, ettei tekstejä tai kuvia ole nähtävissä.