Opiskelijan ohje – Tenttivierailu


Tenttivierailu lähtevä opiskelija - Saapuvan opiskelijan ohje


SAMKin opiskelija menossa toisen korkeakoulun akvaarioon tenttimään:

Tenttivierailu tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tentti toisen korkeakoulun tenttiakvaariossa.  SAMKin opiskelijat voivat tehdä tenttejä niiden korkeakoulujen akvaarioissa, jotka ovat avanneet akvaarioitaan toisten korkeakoulujen opiskelijoiden käyttöön. Käytännöt ja avoinna olevat akvaariot löydät osoitteesta https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/.

Huomaa, että opiskelijana sinun vastuullasi on selvittää kohdekorkeakoulun akvaariota koskevat asiat: missä akvaario on, miten sinne pääsee ja milloin  akvaario on avoinna tai tarvitaanko akvaarioon esimerkiksi kulkukortti. Lisäksi sinun kannattaa tarkistaa aina etukäteen kohdekorkeakoulun akvaariossa käytössä olevat ohjelmat samoin kuin akvaariota koskevat säännöt, jotka voivat poiketa SAMKin akvaarioiden vastaavista järjestelyistä. Nämä tiedot löydät korkeakoulukohtaisesti osoitteessa https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/ .

Itse tenttiminen vierailukorkeakoulun akvaariossa on maksutonta vuoden 2020 loppuun, mutta opiskelija vastaa itse kaikista muista kuluista, esimerkiksi kulkukortin hankkimisesta tai pysäköinnistä aiheutuvista kuluista.

Miten pääsen ilmoittautumaan toisen korkeakoulun tenttiakvaarioon?

Menet normaalisti SAMKin EXAM-ohjelmistoon (http://exam.samk.fi) ja valitset oikean tentin.  Tenttitilaa varatessasi valitset kohdan: Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta oppilaitoksesta.

Hyväksy käyttöehdot.

Valitse tämän jälkeen oppilaitos-kohdasta Organisaatio, jonka tenttiakvaarioon olet menossa:

Tämän jälkeen, valitse tenttitila.  Usein niitä on vain yksi.

Tämän jälkeen LUE HUOLELLISESTI TENTTITILAA KOSKEVAT OHJEET ja AUKIOLOAJAT. Lisäksi käy lukemassa vierailukorkeakoulun ohjeistukset tuleville tenttivierailijoille.

Valitse ohjeiden alta kalenterista sinulle sopiva aika, ihan kuten SAMKin akvaarioissakin.

Mikäli tenttitila ei ole sopiva, voit aina palata myös organisaation valintaan.

Lopuksi tarkista ja vahvista tekemäsi valinta.

Huomaa! Saat kuittauksen varauksestasi sähköpostiisi. Muista tallentaa viesti, jotta voit tarkistaa siitä tarvittaessa tenttikoneen numeron tai tentin ajankohdan.

Voit muuttaa tekemääsi varausta SAMKin EXAMin (http://exam.samk.fi) kautta.